Nieuws

OPENING

De 42e Goudse Hofstedendagen worden zaterdag 25 mei om 10.30 uur geopend door de Burgemeester van Gouda, Mirjam Salet en kinderwethouder Rasmus Kerkmeester. Dit jaar is de opening bij Ruiterclub Bloemendaal, Bloemendaalseweg 26, want de Ruiterclub wordt 50 jaar! Tegelijk viert de Stichting Goudse Hofstedendagen zelf haar 40-jarig (!) jubileum. En dat betekent een extra uitgebreid programma … met open erven, demonstraties, oude ambachten, kinderactiviteiten, concerten en vooral heel veel gezelligheid.

Overal langs de weg en bij nagenoeg elke boerderij is er wel iets te zien, te horen en te doen. Van abseilen en je eigen broodje bakken boven een kampvuur tot cultuur-historische wandelingen. Er zijn terrasjes en concerten, springkussens en exposities. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Bekijk het complete programma op www.goudsehofstedendagen.nl.

Unieke wandeling Goudse Hofstedendagen

Weet u waar de Tol op de Bloemendaalseweg zich bevond? Of kent u het Geheim van Bloemendaal? Tijdens de Goudse Hofstedendagen die komend weekend plaats vinden is er een unieke mogelijkheid om een cultuurhistorische wandeling te maken en er achter te komen. Na een korte toelichting wordt tijdens een twee uur durende wandeling aandacht besteed aan de bijna 1000-jarige geschiedenis van de Bloemendaalseweg en de historische bouw en functies van de hofsteden.

De start van de wandeling is op zaterdag 25 mei om 13.00 uur vanaf het atelier achter het Hospice Midden Holland, Ridder van Catsweg 67. Deelname is gratis, wel worden belangstellenden verzocht zich vooraf aan te melden via anzoontjens@gmail.com

VoetFolk

Zondag maken we muziek en spelen we poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn van 1 tot 2 uur bij de Klup.

Bosjes van Cats

Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei kunt u de foto-expositie bezichtigen over “het geheim van het Bosje van Cats” . Langs achttien lindes aan de Ridder van Catsweg, te beginnen bij de kruising met de Bleulandweg, hangen foto’s van het Bosje van Cats. Dit bosje wordt sinds voorjaar 2018 beheerd door de bewoners langs de weg.

Gezellig terras

op nr 93 bij de familie Hoogendoorn, Lekker even uitrusten met ene kopje koffie/thee met wat lekkers op de terras in landelijk/ambachtelijke sferen.

CJV Gouda

Het CJV Gouda aan het Omlooppad 2 bestaat dit jaar 155 jaar ! Nog nooit geweest ? Kom eens kennis maken. Zaal en terras zijn geopend. In de filmzaal worden korte films vertoond. Laat u verrassen door de huiskameroptredens.

Boomkwekerij Tas aan de Otweg 5

Bijzondere bomen en planten. Zaterdagochtend demonstratie en uitleg over het bewerken van wijnvaten. Zaterdagmiddag en zondag uitleg over het gebruik van wijnvaten tot regenton, plantenbak enz. Groot assortiment niet alledaagse planten zoals bamboe en mediterrane gewassen. Beklim de boomhut met uitzicht over de mooie polder Bloemendaal. Koffie en thee verkrijgbaar.

Cultuurhuis Garenspinnerij

Op het erf van de familie Vermeulen op nr 37 wordt het programma verzorgd door Cultuurhuis Garenspinnerij. Zondag optredens van Fluitensemble Argentoni o.l.v. Hans Wolff, Klarinetensmeble Chalumeau o.l.v. Dominique Zwartele en de Biggerband o.l.v. Ger de Zeeuw. Zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur een ingevoegd optreden van singer-songwriter Shannon Breeze. Om 16.00 uur speelt hier de bekende formatie Fairy Queen.

The Melting Pot

Op de Creaplein op nr 54 vindt u op zondag ondermeer een kraam van de stichting The Melting shop foundation. Nieuw in Gouda, gevestigd aan de Kleiweg 91 is een collaboratie van beeldend kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden die samenwerken in een gezamenlijke werkplaats. Deze werkplaats is een creatieve smeltkroes ook voor vluchtelingen statushouders, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, leer/ werkervaringsstudenten en vrijwilligers. Kom bij ons “proeven” op zondag 26 mei

Het Vijfde Huis presenteert: “Rondje van het Huis”. 

Tijdens de Hofstedendagen zijn jullie van harte welkom kennis te maken met Het Vijfde Huis. Er zijn rondleidingen door het pand, en veel verschillende kennismakingsworkshops. Sinds mei 2019 zijn we neergestreken op livingsionelaan 54 (voormalig verpleegtehuis Bloemendaal). Ons zalencentrum bevind zich aan de achterzijde en grenst aan de Bloemendaalseweg. Het Vijfde Huis is een plek van licht, van verbinding. Het is een huis zonder muren, gemaakt van mensen. Met de thema’s bewustzijn, balans en expressie helpen wij trainers, coaches en bovenalles deelnemers het maximale uit persoonlijke ontwikkeling te halen. Een kleine bloemlezing van wat we bieden: Hatha yoga, Piloxing, Zumba, Gyrokinesis, Dansexpressie, Systemisch werk, Massage therapie, Holistische fysiotherapie, Haptonomie, Reiki, Acroyoga, Masterclas boekschrijven, Masterclas trainer persoonlijke ontwikkeling, SpeelZer workshops, Loopbaanlab, Schilder expressie, en nog veel meer.

Het Vijfde Huis Livingstonelaan 54 (ingang Oost)

Academie

Op 25 mei van 11.00-14.00u, schilderen leerlingen van de Garenspinnerij-academie in de boomgaard van Reenensingel onder begeleiding van Suzanne Schuttelaar en Ruud Verkerk. De boomgaard is opengesteld voor belangstellenden en bereikbaar via nr. 66.

Bordeaux

Op het erf van Bloemendaalseweg 66 concerteert  zondag om 11.30 uur het gloednieuwe Kwintet Bordeaux. Een fris begin van een mooie carrière …..!?

Gouwe Palet

“Binnen en Buiten schilderen” kunt u bij het Gouwe Palet aan het Omlooppad 2a. Kom kennis maken en schrijf u in voor een kennismakingsworkshop.

Non Eva en Zuster Mila

NIEUW ! Op het erf van woonhuis nr 43c kunt op zondag kennis komen maken met Non Eva, hoofdnon van Huize der Hopelozen en Zuster Mila. Hoe ging het vroeger toe in een ziekenhuis? Geschiedenisles met een knipoog.